Pierś z kurczaka pod batatowym puree

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania kurczaka w marynacie. W tym celu połącz: kawałki kurczaka, sok i skórkę z pomarańczy,
  2. .. czosnek, sól, pieprz i chili. Dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę do lodówki.
  3. W robocie kuchennym przygotuj puree z batatów. Połącz: ugotowane bataty, masło, śmietankę, sól, pieprz i słodką paprykę.
  4. Na dnie formy do pieczenia ułóż kurczaka w marynacie. Na wierzchu rozprowadź batatową mieszankę.
  5. Wstaw formę do pieczenia na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Po wyjęciu z piekarnika, udekoruj zapiekankę przy pomocy pietruszki. Smacznego!