Kategorie DaniaKurczak

Drożdżowy pierścień z kurczakiem

Kurczak w takiej formie zawsze smakuje najlepiej. W końcu towarzyszy mu pyszne ciasto, któremu nie można odmówić ?

Drożdżowy pierścień z kurczakiem2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Drożdżowy pierścień z kurczakiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Farsz
Ciasto

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od przygotowania ciasta. W tym celu połącz ze sobą mąkę, drożdże, cukier, oregano, czosnek, sól, paprykę i ciepłą wodę. Odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem na 30 minut. W międzyczasie podsmaż na patelni cebulę, czosnek i słodką paprykę.
    Zacznij od przygotowania ciasta. W tym celu połącz ze sobą mąkę, drożdże, cukier, oregano, czosnek, sól, paprykę i ciepłą wodę. Odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem na 30 minut. W międzyczasie podsmaż na patelni cebulę, czosnek i słodką paprykę.
  2. Po chwili dodaj ugotowanego kurczaka, pietruszkę oraz serek śmietankowy. Dokładnie wymieszaj.
    Po chwili dodaj ugotowanego kurczaka, pietruszkę oraz serek śmietankowy. Dokładnie wymieszaj.
  3. Rozwałkuj ciasto i umieść w środku przygotowany farsz. Zwiń jak na roladę, zostawiając kawałek ciasta, który musisz podzielić na pionowe paski. Powykręcaj je i owiń roladę.
    Rozwałkuj ciasto i umieść w środku przygotowany farsz. Zwiń jak na roladę, zostawiając kawałek ciasta, który musisz podzielić na pionowe paski. Powykręcaj je i owiń roladę.
  4. Złóż jak na zdjęciu poniżej.
    Złóż jak na zdjęciu poniżej.
  5. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką. Następnie wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką. Następnie wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!
Drożdżowy pierścień z kurczakiem

Kurczak sam wskoczył do ciasta drożdżowego, tworząc z nim prawdziwy pierścień mocy 👍💪Wielka Księga Pyszności nadchodzi! 📖 😯Kup w PRZEDSPRZEDAŻY na ➡️ https://ksiazkapysznosci.pl/ 👨‍🍳👩‍🍳PS: Link do przepisu w komentarzu 😉

Posted by Pyszności on Wednesday, November 14, 2018
231179