Wirtualna Polska

Drożdżowy pierścień z kurczakiem

Drożdżowy pierścień z kurczakiem

Kurczak w takiej formie zawsze smakuje najlepiej. W końcu towarzyszy mu pyszne ciasto, któremu nie można odmówić ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Drożdżowy pierścień z kurczakiem2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Drożdżowy pierścień z kurczakiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Farsz
Ciasto
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od przygotowania ciasta. W tym celu połącz ze sobą mąkę, drożdże, cukier, oregano, czosnek, sól, paprykę i ciepłą wodę. Odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem na 30 minut. W międzyczasie podsmaż na patelni cebulę, czosnek i słodką paprykę.
    Zacznij od przygotowania ciasta. W tym celu połącz ze sobą mąkę, drożdże, cukier, oregano, czosnek, sól, paprykę i ciepłą wodę. Odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem na 30 minut. W międzyczasie podsmaż na patelni cebulę, czosnek i słodką paprykę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Po chwili dodaj ugotowanego kurczaka, pietruszkę oraz serek śmietankowy. Dokładnie wymieszaj.
    Po chwili dodaj ugotowanego kurczaka, pietruszkę oraz serek śmietankowy. Dokładnie wymieszaj.
  3. Rozwałkuj ciasto i umieść w środku przygotowany farsz. Zwiń jak na roladę, zostawiając kawałek ciasta, który musisz podzielić na pionowe paski. Powykręcaj je i owiń roladę.
    Rozwałkuj ciasto i umieść w środku przygotowany farsz. Zwiń jak na roladę, zostawiając kawałek ciasta, który musisz podzielić na pionowe paski. Powykręcaj je i owiń roladę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Złóż jak na zdjęciu poniżej.
    Złóż jak na zdjęciu poniżej.
  5. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką. Następnie wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką. Następnie wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×