Piersi z kurczaka zapiekane pod farszem

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Farsz
Ziemniaki
Pierś z kurczaka
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz ze sobą: pomidory, cebulę, jajka ugotowane na twardo, mozzarellę, majonez, natkę pietruszki, granulowany czosnek oraz pieprz.
  2. Teraz użyj zoodlera i przygotuj ziemniaczany makaron. Następnie przełóż go do formy do pieczenia, po czym dodaj: olej roślinny, oregano, granulowany czosnek oraz sól.
  3. Tak przygotowane ziemniaki wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie podziel piersi z kurczaka na dwa kawałki.
  5. Następnie dopraw mięso przy pomocy soli, pieprzu i słodkiej papryki.
  6. Ułóż doprawione filety z kurczaka w formie do pieczenia. Na wierzchu dodaj wcześniej przygotowany farsz i ponownie wstaw do piekarnika na 20 minut.
  7. Smacznego!