Piętrowiec z dodatkami

Tym razem mamy dla Was pomysł na oryginalną przekąskę, która sprawdzi się świetnie zarówno jako śniadanie, jak i kolacja. Pysznościom w takiej postaci nie sposób odmówić ?

Piętrowiec z dodatkami2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Piętrowiec z dodatkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. 4 kromki chleba tostowego podsmaż na patelni.
    4 kromki chleba tostowego podsmaż na patelni.
  2. Z dwóch kromek wykrój środek i podsmaż pieczywo na patelni. W otworach umieść po jednym jajku, dopraw do smaku i posyp żółtym serem.
    Z dwóch kromek wykrój środek i podsmaż pieczywo na patelni. W otworach umieść po jednym jajku, dopraw do smaku i posyp żółtym serem.
  3. Na dwóch kromkach rozsmaruj serek ziołowo-śmietankowy.
    Na dwóch kromkach rozsmaruj serek ziołowo-śmietankowy.
  4. Następnie dodaj po plasterku szynki.
    Następnie dodaj po plasterku szynki.
  5. Z 3 kromek stwórz kopiec i zawiń je w plastry boczku. Podsmaż na patelni z każdej strony.
    Z 3 kromek stwórz kopiec i zawiń je w plastry boczku. Podsmaż na patelni z każdej strony.
  6. Przed podaniem ułóż na wierzchu podsmażone wcześniej koło z chleba tostowego. Na górze umieść kawałek masła i posyp posiekaną pietruszką.
    Przed podaniem ułóż na wierzchu podsmażone wcześniej koło z chleba tostowego. Na górze umieść kawałek masła i posyp posiekaną pietruszką.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×