PrzepisPrzekąskiPiętrowiec z dodatkami

Piętrowiec z dodatkami

Piętrowiec z dodatkami
Pyszności
05.06.2018 17:00, aktualizacja: 06.06.2018 09:47

Tym razem mamy dla Was pomysł na oryginalną przekąskę, która sprawdzi się świetnie zarówno jako śniadanie, jak i kolacja. Pysznościom w takiej postaci nie sposób odmówić ?

Składniki:

  1. 6 kromek chleb tostowy
  2. 2 szt. jajka
  3. 1 szczypta sól
  4. 1 szczypta pieprz
  5. 1/4 szkl. żółty ser
  6. 100 g serek śmietankowo-ziołowy
  7. 4 plastry szynka
  8. 12 plastrów boczek
  9. pietruszka posiekana, do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. 4 kromki chleba tostowego podsmaż na patelni.

Obraz

2. Z dwóch kromek wykrój środek i podsmaż pieczywo na patelni. W otworach umieść po jednym jajku, dopraw do smaku i posyp żółtym serem.

Obraz

3. Na dwóch kromkach rozsmaruj serek ziołowo-śmietankowy.

Obraz

4. Następnie dodaj po plasterku szynki.

Obraz

5. Z 3 kromek stwórz kopiec i zawiń je w plastry boczku. Podsmaż na patelni z każdej strony.

Obraz

6. Przed podaniem ułóż na wierzchu podsmażone wcześniej koło z chleba tostowego. Na górze umieść kawałek masła i posyp posiekaną pietruszką.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także