Piętrowiec z dodatkami

Tym razem mamy dla Was pomysł na oryginalną przekąskę, która sprawdzi się świetnie zarówno jako śniadanie, jak i kolacja. Pysznościom w takiej postaci nie sposób odmówić ?



Składniki:
Porcje- 6 kromek chleb tostowy
- 2 szt. jajka
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1/4 szkl. żółty ser
- 100 g serek śmietankowo-ziołowy
- 4 plastry szynka
- 12 plastrów boczek
- pietruszka posiekana, do dekoracji
Sposób przygotowania:
- 4 kromki chleba tostowego podsmaż na patelni.
- Z dwóch kromek wykrój środek i podsmaż pieczywo na patelni. W otworach umieść po jednym jajku, dopraw do smaku i posyp żółtym serem.
- Na dwóch kromkach rozsmaruj serek ziołowo-śmietankowy.
- Następnie dodaj po plasterku szynki.
- Z 3 kromek stwórz kopiec i zawiń je w plastry boczku. Podsmaż na patelni z każdej strony.
- Przed podaniem ułóż na wierzchu podsmażone wcześniej koło z chleba tostowego. Na górze umieść kawałek masła i posyp posiekaną pietruszką.
Komentarze