PrzepisPrzekąskiPiętrowiec z kurczakiem, papryką i boczkiem

Piętrowiec z kurczakiem, papryką i boczkiem

Piętrowiec z kurczakiem, papryką i boczkiem
Pyszności
20.05.2018 17:00

Tym razem mamy dla was pyszną przekąskę z samymi rarytasami. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Składniki:

  1. 1 łyżeczka czosnek w proszku
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1 opakowanie ser w plastrach
  4. 1 szt. żółta papryka
  5. 1 szt. czerwona papryka
  6. 1 łyżeczka cebula w proszku
  7. 1 łyżeczka papryka wędzona
  8. 1 łyżeczka pieprz cayenne
  9. 1 łyżeczka pieprz
  10. 1 łyżeczka chilli
  11. 4 szt. pierś z kurczaka
  12. 3 opakowania boczek w plastrach
  13. 1 szkl. sos barbecue
Sposób przygotowania:

1. W małej miseczce połącz ze sobą czosnek w proszku, cebulę w proszku, sól, paprykę wędzoną, pieprz cayenne, pieprz oraz chilli. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. 4 piersi z kurczaka podziel na mniejsze kawałki i połącz je z miksem przypraw.

Obraz

3. W formie do pieczenia ułóż warstwę z boczku w plastrach. Następnie ułóż połowę filetów z kurczaka.

Obraz

4. Na wierzchu rozprowadź sos barbecue. Następnie ułóż plastry sera i żółtą paprykę.

Obraz

5. I ponownie powtórz cały proces. Tym razem na samej górze ułóż kawałki czerwonej papryki.

Obraz

6. Zawiń wystające kawałki boczku do środka. Piecz pod folią aluminiową przez godzinę (180 stopni Celsjusza). I następne pół godziny bez przykrycia (180 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Przełóż piętrowiec na blachę do pieczenia i posmaruj go sosem barbecue. Następnie grilluj przez 5 minut.

Obraz

8. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także