×

Pietruszkowe risotto z kruszonką podane w pieczarkach

Pietruszkowe risotto z kruszonką podane w pieczarkach to pomysł na niezwykłe danie, które z pewnością zachwyci Twoich gości. Tego nie możesz przegapić 😉

Pyszne pieczarki z pieczarkowym risotto przygotowaliśmy w OVI SMART marki Philips.

Zobacz także: Zapiekane bułki z serem i boczkiem

Pietruszkowe risotto z kruszonką podane w pieczarkach6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Frania
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pietruszkowe risotto z kruszonką podane w pieczarkach
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Risotto
Kruszonka

Sposób przygotowania:

  1. Połącz w garnku: masło, oliwę z oliwek, cebulę i czosnek.
    Połącz w garnku: masło, oliwę z oliwek, cebulę i czosnek.
  2. Teraz dodaj ryż do risotto. Następnie dodaj białe wino.
    Teraz dodaj ryż do risotto. Następnie dodaj białe wino.
  3. Czas dodać pierwszą porcję bulionu warzywnego. Powtórz tą czynność kilka razy. Na koniec dodaj posiekaną pietruszkę i parmezan.
    Czas dodać pierwszą porcję bulionu warzywnego. Powtórz tą czynność kilka razy. Na koniec dodaj posiekaną pietruszkę i parmezan.
  4. W międzyczasie obierz i oczyść pieczarki. Po czym umieść w nich przygotowane risotto.
    W międzyczasie obierz i oczyść pieczarki. Po czym umieść w nich przygotowane risotto.
  5. I na koniec przygotuj kruszonkę. W tym celu połącz: bułkę tartą, oliwę z oliwek, parmezan i pietruszkę.
    I na koniec przygotuj kruszonkę. W tym celu połącz: bułkę tartą, oliwę z oliwek, parmezan i pietruszkę.
  6. Posyp grzyby kruszonką.
    Posyp grzyby kruszonką.
  7. Następnie umieść w ovi na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Następnie umieść w ovi na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  8. Smacznego!
    Smacznego!
 

Frania

Moja przygoda z Pysznościami rozpoczęła się ponad 3 lata temu. Razem z filmowcem Wojtkiem zaczynaliśmy kręcić filmiki z przepisami w małym studio z jednym aparatem, małą patelnią i garnkiem ? Od tamtego czasu staliśmy się największą społecznością kulinarną w Polsce, a miłość do gotowania zupełnie zmieniła moją ścieżkę zawodową. Przestałam być dziennikarką, która pisze o bieżących sprawach. Dyktafon i łamy gazety zamieniłam na garnki i przepisy. Tworzenie ciekawych dań i wypieków, pisanie artykułów o tematyce kulinarnej plus kontakt z wiernymi fanami, sprawia mi ogromną satysfakcję. W końcu czuję, że robię to, co kocham w 100% ❤️

Wybrane dla Ciebie

corstini cotto z pesto

Crostini cotto z pesto z rukoli

Crostini cotto z pesto z rukoli i nie potrzebujesz nic więcej, aby zaserwować swoim bliskim przepyszną kolację. Ślinka cieknie od samego patrzenia! Pesto z rukoli do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze ręcznym On the Go marki Philips. Zobacz także: Roladki z kurczaka z duszonym porem

Pieczony pasztet wegański

Pieczony pasztet wegański stanie się Twoim ulubionym. Wystarczy, że raz go skosztujesz, a od razu staniesz się jego ogromną fanką. Palce lizać! Nasz pasztet przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips. Zobacz także: Jajka faszerowane na 3 sposoby 

wege kiełbasa na wielkanocny stół

Wege kiełbasa na wielkanocny stół

Wege kiełbasa na wielkanocny stół – i nie potrzebujesz nic więcej, aby zaskoczyć swoich bliskich pyszną ucztą. Ślinka cieknie od samego patrzenia! Naszą kiełbasę przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips. Zobacz także: Pesto koperkowe z zoodlowaną cukinią

wege pasta z ciecierzycy

Wege pasta z ciecierzycy

Wege pasta z ciecierzycy to nasza kolejna propozycja na wielkanocny stół. Możesz połączyć ją m.in. z ugotowanymi na twardo jajkami. Twoi bliscy będą zachwyceni. Naszą pastę przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips. Zobacz także: Jajka faszerowane na 3 sposoby  

tiramisu w nowej odsłonie

Tiramisu w nowej odsłonie

Tiramisu to chyba najbardziej znany deser na całym świecie. Nic więc dziwnego, że na przestrzeni lat powstało wiele wariacji na jego temat. My również postanowiliśmy zaszaleć i oto co nam wyszło 😍 W przygotowaniu deseru pomógł nam blender ręczny OnTheGo marki Philips. Zobacz także: Malinowy sernik na spodzie z herbatników

malinowy sernik na spodzie z herbatników

Malinowy sernik na spodzie z herbatników

Malinowy sernik na spodzie z herbatników to sprawdzony przepis na smaczny i prosty deser, któremu nie sposób odmówić. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia ? Spód naszego sernika przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego OnTheGo Philips. Zobacz także: Sernik ombre z borówkami na zimno

zamknij