Pietruszkowe risotto z kruszonką podane w pieczarkach

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Risotto
Kruszonka
Sposób przygotowania
  1. Połącz w garnku: masło, oliwę z oliwek, cebulę i czosnek.
  2. Teraz dodaj ryż do risotto. Następnie dodaj białe wino.
  3. Czas dodać pierwszą porcję bulionu warzywnego. Powtórz tą czynność kilka razy. Na koniec dodaj posiekaną pietruszkę i parmezan.
  4. W międzyczasie obierz i oczyść pieczarki. Po czym umieść w nich przygotowane risotto.
  5. I na koniec przygotuj kruszonkę. W tym celu połącz: bułkę tartą, oliwę z oliwek, parmezan i pietruszkę.
  6. Posyp grzyby kruszonką.
  7. Następnie umieść w ovi na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  8. Smacznego!