in ,

Pizza na kalafiorowym spodzie

Ty razem przychodzimy z wyjątkową pizzą 🙂 Oto genialna przekąska na kalafiorowym spodzie z rukolą, szynką parmeńską oraz pomidorkami koktajlowymi.

1 PORCJA: 220 g

Kalorie: 182 kcal
Białka: 10 g
Węglowodany: 21 g
Błonnik: 4 g
Tłuszcze: 7 g

Pizza na kalafiorowym spodzie
Pizza na kalafiorowym spodzie
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Zblenduj kalafiora i przesyp go do miski. Dodaj 2 jajka.
    Zblenduj kalafiora i przesyp go do miski. Dodaj 2 jajka.
  2. Jako kolejne składniki dodaj: mąkę kukurydzianą, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Jako kolejne składniki dodaj: mąkę kukurydzianą, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Z powstałej mieszanki utwórz spód na pizzę. Piecz przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Z powstałej mieszanki utwórz spód na pizzę. Piecz przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. W misce połącz ze sobą ugotowane buraki, orzechy włoskie, liście bazylii, ocet balsamiczny, pieprz oraz sól.
    W misce połącz ze sobą ugotowane buraki, orzechy włoskie, liście bazylii, ocet balsamiczny, pieprz oraz sól.
  5. Zblenduj wszystkie składniki na gładką masę.
    Zblenduj wszystkie składniki na gładką masę.
  6. Przełóż powstały sos na spód do pizzy. Ponowie wstaw do piekarnika (temp. 180 stopni, czas: 10 min). Na samym końcu ułóż na pizzy rukolę, szynkę i pomidorki koktajlowe.
    Przełóż powstały sos na spód do pizzy. Ponowie wstaw do piekarnika (temp. 180 stopni, czas: 10 min). Na samym końcu ułóż na pizzy rukolę, szynkę i pomidorki koktajlowe.
  7. Smacznego!
    Smacznego!