Wirtualna Polska

Pizza na kalafiorowym spodzie

Pizza na kalafiorowym spodzie

Ty razem przychodzimy z wyjątkową pizzą 🙂 Oto genialna przekąska na kalafiorowym spodzie z rukolą, szynką parmeńską oraz pomidorkami koktajlowymi.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

1 PORCJA: 220 g

Kalorie: 182 kcal
Białka: 10 g
Węglowodany: 21 g
Błonnik: 4 g
Tłuszcze: 7 g

Pizza na kalafiorowym spodzie4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pizza na kalafiorowym spodzie
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Zblenduj kalafiora i przesyp go do miski. Dodaj 2 jajka.
    Zblenduj kalafiora i przesyp go do miski. Dodaj 2 jajka.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Jako kolejne składniki dodaj: mąkę kukurydzianą, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Jako kolejne składniki dodaj: mąkę kukurydzianą, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Z powstałej mieszanki utwórz spód na pizzę. Piecz przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Z powstałej mieszanki utwórz spód na pizzę. Piecz przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W misce połącz ze sobą ugotowane buraki, orzechy włoskie, liście bazylii, ocet balsamiczny, pieprz oraz sól.
    W misce połącz ze sobą ugotowane buraki, orzechy włoskie, liście bazylii, ocet balsamiczny, pieprz oraz sól.
  5. Zblenduj wszystkie składniki na gładką masę.
    Zblenduj wszystkie składniki na gładką masę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Przełóż powstały sos na spód do pizzy. Ponowie wstaw do piekarnika (temp. 180 stopni, czas: 10 min). Na samym końcu ułóż na pizzy rukolę, szynkę i pomidorki koktajlowe.
    Przełóż powstały sos na spód do pizzy. Ponowie wstaw do piekarnika (temp. 180 stopni, czas: 10 min). Na samym końcu ułóż na pizzy rukolę, szynkę i pomidorki koktajlowe.
  7. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×