Pizza na patyku dla malucha

Pizza na patyku to ciekawa propozycja przekąski na ciepło, która z pewnością spodoba się każdemu maluchowi. Nie dość, że jest mega smaczna, to jeszcze podasz ją w oryginalny sposób. Czego chcieć więcej?
Zobacz także: Paluchy pizzowe z szynką i serem
Składniki:
Porcje- 1/3 szkl. passata pomidorowa
- 1 szt. ciasto francuskie
- 1 szt. jajko
- 2 łyżeczki oregano
- 5-6 plasterków szynka drobiowa
- 1/4 szkl. ser
Sposób przygotowania:
- Wytnij kółka z ciasta francuskiego.
- Na połowie kółek ułóż drewniane patyczki i dodaj passatę pomidorową.
- Następnie dodaj trochę suszonego oregano, szynki drobiowej oraz sera. Wystające kawałki ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem.
- Teraz umieść na wierzchu wycięte kółka z ciasta francuskiego bez patyczków. Na wierzchu rozprowadź jajko, ser oraz oregano.
- Pizze na patyku ułóż na blaszce do pieczenia (wyłożonej papierem do pieczenia) i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze