Pierwszy raz widzę pizzę w takiej formie, ale muszę przyznać, że wygląda świetnie. Bardzo pomysłowe!

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Tekturkę zwiniętą w rożek owiń w folię
  2. Posyp stół mąką, a następnie rozwiń na nim ciasto do pizzy. Tekturki zawinięte w folię aluminiową umieść na cieście. Wytnij z ciasta 4 formy, takie same jak na zdjęciu poniżej:
  3. Każdy stożek zawiń w wycięte kawałki ciasta.
  4. Umieść stożki na blaszce. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni C i piecz przez 7 minut.
  5. Po 7 minutach wyciągnij z piekarnika. Z każdego stożka pozbądź się folii aluminiowej, a rożki z ciasta umieść w kubkach.
  6. Do każdego stożka włóż po dwóch łyżkach startego żółtego sera, dwóch łyżkach ketchupu, trzech plastrach salami, jednej łyżeczce posiekanego kurczaka, jednej łyżce posiekanej papryki i jednej łyżeczce kukurydzy.
  7. Włóż kubki do piekarnika na 5 minut.
  8. Po 5 minutach wyjmij gotowe danie.
  9. Pychota!