Pizza warkocz z wołowiną

Porcje
8
Porcje
8
Składniki
Ciasto na pizzę
Farsz
Sposób przygotowania
  1. Przygotuj ciasto na pizzę i odstaw na 40 minut do wyrośnięcia. W międzyczasie podsmaż na patelni wołowinę.
  2. Następnie na tej samej patelni połącz cebulę, paprykę oraz pieczarki.
  3. Jako kolejne składniki dodaj podsmażoną wołowinę, pieprz, sól oraz czosnek granulowany.
  4. Podziel ciasto na trzy części (jak na zdjęciu poniżej). Na każdym kawałku umieść farsz. Następnie zwiń.
  5. Z trzech kawałków zrób warkocz.
  6. Przełóż na formę do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 220 stopni Celsjusza)
  7. Smacznego!
Pozostałe informacje