Jeżeli szukasz zdrowszej alternatywy pysznej pizzy, ten przepis jest wręcz dla ciebie stworzony!

W ostatnim czasie, miłośnicy pizzy starają się wymyślać pyszną pizzę w przeróżnych formach. Poznaliśmy już pizzę w kształcie chleba, pizzę w kształcie obręczy, a nawet roladki z pizzy. Teraz czas na coś całkiem innego – mini pizze wykonane z cukinii i klasycznych dodatków do pizzy.

Ten przepis przedstawia zdecydowanie zdrowszą alternatywę popularnego włoskiego dania. Muszę przyznać, że efekt jest bardzo zadawalający, a do tego te malutkie pizze wyglądają po prostu uroczo!

Przepis znajdziesz poniżej.

Jeżeli szukasz zdrowszej alternatywy pysznej pizzy, ten przepis jest wręcz dla ciebie stworzony!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jeżeli szukasz zdrowszej alternatywy pysznej pizzy, ten przepis jest wręcz dla ciebie stworzony!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozłóż plastry cukinii na blaszce do pieczenia. Za pomocą pędzelka, nasmaruj je oliwą z oliwek. Następnie włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez 5 minut.
    Rozłóż plastry cukinii na blaszce do pieczenia. Za pomocą pędzelka, nasmaruj je oliwą z oliwek. Następnie włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez 5 minut.
  2. Jeżeli nie udało ci się kupić mini pepperoni, pokrój duże kawałki na mniejsze. Możesz także wycisnąć małe okręgi za pomocą małej, okrągłej łyżeczki.
    Jeżeli nie udało ci się kupić mini pepperoni, pokrój duże kawałki na mniejsze. Możesz także wycisnąć małe okręgi za pomocą małej, okrągłej łyżeczki.
  3. Po 5 minutach wyjmij cukinię z piekarnika. Każdy plasterek nasmaruj sosem pomidorowym. Następnie równomiernie posyp plastry startym serem mozzarella, a na koniec rozłóż pepperoni.
    Po 5 minutach wyjmij cukinię z piekarnika. Każdy plasterek nasmaruj sosem pomidorowym. Następnie równomiernie posyp plastry startym serem mozzarella, a na koniec rozłóż pepperoni.
  4. Posyp wierzch plastrów oregano. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez 10 minut.
    Posyp wierzch plastrów oregano. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez 10 minut.
  5. Po 10 minutach wyjmij gotowe danie. Prawda, że wygląda uroczo?

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×