PrzepisPrzekąskiPizzowe rożki

Pizzowe rożki

Pizzowe rożki
Pyszności
06.11.2017 17:00, aktualizacja: 06.11.2017 17:23

Dzięki temu przepisowi przygotujecie bez większych problemów i w ekspresowym tempie pyszne przekąski, którym nikt nie będzie mógł się oprzeć. Ślinka cieknie na sam widok!

Składniki:

  1. 2 szt. spód do pizzy
  2. 1/2 szkl. ser mozzarella
  3. 1/2 szkl. sos pomidorowy
  4. 1/3 szt. cebula czerwona
  5. 1/3 szt. zielona papryka
  6. 8 plasterków salami
Sposób przygotowania:

1. Przy pomocy arkusza A4 i papieru do pieczenia przygotuj platformę na której umieścisz spód do pizzy.

Obraz

2. Na każdą podstawę nawiń ciasto (jak na zdjęciu poniżej).

Obraz

3. Piecz pizzowe rożki przez 20 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.

Obraz

4. Wypełnij rożki następującymi składnikami: mozzarellą, sosem pomidorowym, cebulą, papryką i salami.

Obraz

5. Włóż ponownie pizzowe rożki do piekarnika na 5 minut (temperatura 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. I to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także