Pizzowe rożki

Dzięki temu przepisowi przygotujecie bez większych problemów i w ekspresowym tempie pyszne przekąski, którym nikt nie będzie mógł się oprzeć. Ślinka cieknie na sam widok!
Składniki:
Porcje- 2 szt. spód do pizzy
- 1/2 szkl. ser mozzarella
- 1/2 szkl. sos pomidorowy
- 1/3 szt. cebula czerwona
- 1/3 szt. zielona papryka
- 8 plasterków salami
Sposób przygotowania:
- Przy pomocy arkusza A4 i papieru do pieczenia przygotuj platformę na której umieścisz spód do pizzy.
- Na każdą podstawę nawiń ciasto (jak na zdjęciu poniżej).
- Piecz pizzowe rożki przez 20 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
- Wypełnij rożki następującymi składnikami: mozzarellą, sosem pomidorowym, cebulą, papryką i salami.
- Włóż ponownie pizzowe rożki do piekarnika na 5 minut (temperatura 180 stopni Celsjusza).
- I to wszystko!
Komentarze