Pizzowe rulony z chleba tostowego

Przychodzimy z kolejną przekąską, której nie możecie przegapić. Tym razem postawiliśmy na pizzę w niecodziennym wydaniu ??



Składniki:
Porcje- 12 kromek chleb tostowy
- 1/2 szkl. sos do pizzy
- 1/2 opakowania ser feta
- 1/3 słoika czarne oliwki krojone
- 1 doniczka świeża bazylia
- 12 szczypt sól
- 12 szczypt pieprz
- 1/4 szkl. oliwa z oliwek
- 1/4 szkl. parmezan
- 1 szt. jajko
- 1/4 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:
- Odkrój skórki z każdej kromki chleba tostowego. Następnie rozwałkuj każdy element i rozprowadź na nim sos do pizzy jak na zdjęciu poniżej.
- Na wierzchu ułóż fetę, czarne oliwki i świeżą bazylię. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Nie zapomnij również o oliwie z oliwek oraz parmezanie.
- Zwiń w rulonik i zabezpiecz przy pomocy wykałaczki.
- Posmaruj jajkiem i posyp bułką tartą. Następnie przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze