Placek ziemniaczany w wersji XXL z serem, boczkiem i jajkami

Placki ziemniaczane to jedna z tych kultowych potraw, która często gości na polskich stołach. Są smaczne, a ich przyrządzenie nie wymaga zbyt wiele wysiłku. Po prostu połączenie idealne.
To jednak nie koniec. Jak się okazuje, istnieje bardzo szybki i smaczny sposób, aby wzbogacić smak tradycyjnych placków ziemniaczanych. Szczegółowa instrukcja już na Ciebie czeka.
Sposób przygotowania:
- Starte ziemniaki wrzuć do miski i dodaj do nich ser żółty, jajka (2 szt.), sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Z powstałej mieszanki utwórz utwórz okrąg i piecz go przez 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.
- W międzyczasie podsmaż boczek i podziel go na mniejsze kawałki. Następnie ułóż je na wcześniej uformowanym okręgu, tak aby powstały 4 przegrody.
- W każdej komorze umieść jajko i ponownie włóż do piekarnika na 20 minut.
- Gotowy placek ziemniaczany możesz podawać m.in. z rukolą. Smacznego!
Komentarze