placek ziemniaczany xxl
Kategorie Dania

Placek ziemniaczany w wersji XXL z serem, boczkiem i jajkami

Placki ziemniaczane to jedna z tych kultowych potraw, która często gości na polskich stołach. Są smaczne, a ich przyrządzenie nie wymaga zbyt wiele wysiłku. Po prostu połączenie idealne.

To jednak nie koniec. Jak się okazuje, istnieje bardzo szybki i smaczny sposób, aby wzbogacić smak tradycyjnych placków ziemniaczanych. Szczegółowa instrukcja już na Ciebie czeka.

Placek ziemniaczany XXL z serem, boczkiem i jajkami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Placek ziemniaczany XXL z serem, boczkiem i jajkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Starte ziemniaki wrzuć do miski i dodaj do nich ser żółty, jajka (2 szt.), sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Starte ziemniaki wrzuć do miski i dodaj do nich ser żółty, jajka (2 szt.), sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  2. Z powstałej mieszanki utwórz utwórz okrąg i piecz go przez 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.
    Z powstałej mieszanki utwórz utwórz okrąg i piecz go przez 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.
  3. W międzyczasie podsmaż boczek i podziel go na mniejsze kawałki. Następnie ułóż je na wcześniej uformowanym okręgu, tak aby powstały 4 przegrody.
    W międzyczasie podsmaż boczek i podziel go na mniejsze kawałki. Następnie ułóż je na wcześniej uformowanym okręgu, tak aby powstały 4 przegrody.
  4. W każdej komorze umieść jajko i ponownie włóż do piekarnika na 20 minut.
    W każdej komorze umieść jajko i ponownie włóż do piekarnika na 20 minut.
  5. Gotowy placek ziemniaczany możesz podawać m.in. z rukolą. Smacznego!
    Gotowy placek ziemniaczany możesz podawać m.in. z rukolą. Smacznego!

Placek ziemniaczany XXL z serem, boczkiem i jajkami 😋 Pyszności! <3

Publiée par Pyszności sur Dimanche 2 juillet 2017