Genialny placek ziemniaczany z indykiem

Tym razem standardowy placek ziemniaczany przeszedł całkowitą metamorfozę. Trochę do niego dodaliśmy, uzyskują świetny efekt!

Zobacz także: Zapiekane naleśniki z mięsem

Placek ziemniaczany z indykiem2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Placek ziemniaczany z indykiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Natnij polędwiczkę, po czym rozbij ją przy pomocy tłuczka. Na wierzchu ułóż plastry sera i zwiń. Następnie dopraw z dwóch stron solą i pieprzem.
    Natnij polędwiczkę, po czym rozbij ją przy pomocy tłuczka. Na wierzchu ułóż plastry sera i zwiń. Następnie dopraw z dwóch stron solą i pieprzem.
  2. Do startych na tarce ziemniakach dodaj jajko, rozmaryn, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
    Do startych na tarce ziemniakach dodaj jajko, rozmaryn, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
  3. Obtocz mięso w mące i jajkach.
    Obtocz mięso w mące i jajkach.
  4. Na patelni ułóż warstwę z mieszanki z ziemniakami. Następnie ułóż na niej mięso i zrób dodatkową warstwę. Obsmaż z dwóch stron i wstaw na 20 minut do piekarnika (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Na patelni ułóż warstwę z mieszanki z ziemniakami. Następnie ułóż na niej mięso i zrób dodatkową warstwę. Obsmaż z dwóch stron i wstaw na 20 minut do piekarnika (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×