Placki ziemniaczane z pieczarkami

Placki ziemniaczane z pieczarkami to szybki i sprawdzony przepis, którego nie może zabraknąć w Twoim menu. Zresztą za moment sama się o tym przekonasz. Ślinka cieknie od samego patrzenia ?

Placki ziemniaczane z pieczarkami6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Placki ziemniaczane z pieczarkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj i ostudź. W międzyczasie podsmaż na patelni cebulkę i czosnek. Po chwili dodaj pieczarki.
    Ziemniaki ugotuj i ostudź. W międzyczasie podsmaż na patelni cebulkę i czosnek. Po chwili dodaj pieczarki.
  2. Nie zapomnij także o pietruszce, soli, pieprzu i soku z cytryny.
    Nie zapomnij także o pietruszce, soli, pieprzu i soku z cytryny.
  3. W dużej misce połącz ostudzone ziemniaki, mąkę, pieprz i sól. Z powstałej mieszanki stwórz małą kulkę.
    W dużej misce połącz ostudzone ziemniaki, mąkę, pieprz i sól. Z powstałej mieszanki stwórz małą kulkę.
  4. Rozgnieć ją delikatnie na desce do krojenia i na wierzchu ułóż pieczarkowy farsz. Dodaj mozzarellę i umieść na wierzchu kolejną warstwę ziemniaków.
    Rozgnieć ją delikatnie na desce do krojenia i na wierzchu ułóż pieczarkowy farsz. Dodaj mozzarellę i umieść na wierzchu kolejną warstwę ziemniaków.
  5. Gotowe placuszki smaż na rozgrzanej patelni.
    Gotowe placuszki smaż na rozgrzanej patelni.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×