Placuszki bananowe

placuszki bananowe

Placuszki bananowe to nasz sprawdzony przepis na szybką i mega prostą przekąskę na słodko. Kiedy je robimy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę.

Zobacz także: Domowe lody jagodowe

Placuszki bananowe15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Placuszki bananowe
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od połączenia: jajek, mleka, proszku do pieczenia i cukru.
    Cały proces rozpocznij od połączenia: jajek, mleka, proszku do pieczenia i cukru.
  2. Po chwili zacznij dodawać stopniowo mąkę.
    Po chwili zacznij dodawać stopniowo mąkę.
  3. Kiedy uzyskasz już gęstą mieszankę, dodaj do miski banany (podzielone na mniejsze kawałki). Dokładnie wymieszaj.
    Kiedy uzyskasz już gęstą mieszankę, dodaj do miski banany (podzielone na mniejsze kawałki). Dokładnie wymieszaj.
  4. Podgrzej olej w garnku. Przy pomocy łyżki do lodów przenieś miks z miski i smaż przez kilka minut, aż placuszki będą zarumienione z każdej strony.
    Podgrzej olej w garnku. Przy pomocy łyżki do lodów przenieś miks z miski i smaż przez kilka minut, aż placuszki będą zarumienione z każdej strony.
  5. Gotowe placuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego!
    Gotowe placuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×