Placuszki bananowe

Placuszki bananowe to nasz sprawdzony przepis na szybką i mega prostą przekąskę na słodko. Kiedy je robimy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę.



Zobacz także: Domowe lody jagodowe
Składniki:
Porcje- 2 szt. banan
- 2 szt. jajka
- 1/2 szkl. cukier
- 100 ml mleko
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 200 g mąka
- cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od połączenia: jajek, mleka, proszku do pieczenia i cukru.
- Po chwili zacznij dodawać stopniowo mąkę.
- Kiedy uzyskasz już gęstą mieszankę, dodaj do miski banany (podzielone na mniejsze kawałki). Dokładnie wymieszaj.
- Podgrzej olej w garnku. Przy pomocy łyżki do lodów przenieś miks z miski i smaż przez kilka minut, aż placuszki będą zarumienione z każdej strony.
- Gotowe placuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Komentarze