Placuszki cebulowe

Oto pomysł na szybką i pyszną przekąskę, która stała się hitem w naszych domach ? Nie możesz tego przegapić ?

Placuszki cebulowe15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Placuszki cebulowe
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni podsmaż dwie cebule. Następnie odstaw na bok.
    Na rozgrzanej patelni podsmaż dwie cebule. Następnie odstaw na bok.
  2. W misce połącz ze sobą mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia, pieprz, sól, koperek i mleko.
    W misce połącz ze sobą mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia, pieprz, sól, koperek i mleko.
  3. Jako ostatni element dodaj wcześniej podsmażone cebule. Dokładnie wymieszaj.
    Jako ostatni element dodaj wcześniej podsmażone cebule. Dokładnie wymieszaj.
  4. Z powstałej mieszanki uformuj na patelni małe placuszki i smaż je do chwili, aż nabiorą złocistego koloru.
    Z powstałej mieszanki uformuj na patelni małe placuszki i smaż je do chwili, aż nabiorą złocistego koloru.
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×