Podudzia z kurczaka w musztardowej marynacie

Razem z Prymatem i Doradcą Smaku, Pyszności przychodzą do Was z przepisem na smaczny obiad, który pokochacie od pierwszego kęsa ❤
W czym tkwi sekret tej genialnej potrawy? Otóż kluczem do sukcesu jest marynata z użyciem Musztardy czeskiej Prymat. To połączenie jest po postu idealne ?
Składniki:
Porcje- 10 szt. podudzia z kurczaka
- 3 łyżeczki Pieprz czarny mielony Prymat
- 2 łyżeczki sól
- 60 ml olej
- 3 ząbki czosnek
- 4 łyżeczki pietruszka
- 60 ml miód
- 5 łyżeczek Musztarda czeska Prymat
Sposób przygotowania:
- Natnij podudzia z kurczaka i dopraw je przy pomocy soli i pieprzu.
- Przełóż kawałki kurczaka do dużej miski. Następnie dodaj olej, czosnek, pietruszkę oraz miód.
- Jako ostatni składnik dodaj 5 łyżeczek musztardy czeskiej. Dokładnie wymieszaj. Następnie odstaw mięso na godzinę w powstałej marynacie.
- Po tym czasie wstaw podudzia do piekarnika na 40-50 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze