in ,

Podudzia z kurczaka w musztardowej marynacie

Razem z Prymatem i Doradcą Smaku, Pyszności przychodzą do Was z przepisem na smaczny obiad, który pokochacie od pierwszego kęsa ❤

W czym tkwi sekret tej genialnej potrawy? Otóż kluczem do sukcesu jest marynata z użyciem Musztardy czeskiej Prymat. To połączenie jest po postu idealne 👍

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Natnij podudzia z kurczaka i dopraw je przy pomocy soli i pieprzu.
    Natnij podudzia z kurczaka i dopraw je przy pomocy soli i pieprzu.
  2. Przełóż kawałki kurczaka do dużej miski. Następnie dodaj olej, czosnek, pietruszkę oraz miód.
    Przełóż kawałki kurczaka do dużej miski. Następnie dodaj olej, czosnek, pietruszkę oraz miód.
  3. Jako ostatni składnik dodaj 5 łyżeczek musztardy czeskiej. Dokładnie wymieszaj. Następnie odstaw mięso na godzinę w powstałej marynacie.
    Jako ostatni składnik dodaj 5 łyżeczek musztardy czeskiej. Dokładnie wymieszaj. Następnie odstaw mięso na godzinę w powstałej marynacie.
  4. Po tym czasie wstaw podudzia do piekarnika na 40-50 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Po tym czasie wstaw podudzia do piekarnika na 40-50 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!