PrzepisDania głównePodudzia z kurczaka w musztardowej marynacie

Podudzia z kurczaka w musztardowej marynacie

Podudzia z kurczaka w musztardowej marynacie
Pyszności
13.06.2018 17:00, aktualizacja: 27.10.2021 15:35

Razem z Prymatem i Doradcą Smaku, Pyszności przychodzą do Was z przepisem na smaczny obiad, który pokochacie od pierwszego kęsa ❤

W czym tkwi sekret tej genialnej potrawy? Otóż kluczem do sukcesu jest marynata z użyciem Musztardy czeskiej Prymat. To połączenie jest po postu idealne ?

Składniki:

  1. 10 szt. podudzia z kurczaka
  2. 3 łyżeczki Pieprz czarny mielony Prymat
  3. 2 łyżeczki sól
  4. 60 ml olej
  5. 3 ząbki czosnek
  6. 4 łyżeczki pietruszka
  7. 60 ml miód
  8. 5 łyżeczek Musztarda czeska Prymat
Sposób przygotowania:

1. Natnij podudzia z kurczaka i dopraw je przy pomocy soli i pieprzu.

Obraz

2. Przełóż kawałki kurczaka do dużej miski. Następnie dodaj olej, czosnek, pietruszkę oraz miód.

Obraz

3. Jako ostatni składnik dodaj 5 łyżeczek musztardy czeskiej. Dokładnie wymieszaj. Następnie odstaw mięso na godzinę w powstałej marynacie.

Obraz

4. Po tym czasie wstaw podudzia do piekarnika na 40-50 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także