PrzepisPodudzia z kurczaka z piekarnika

Podudzia z kurczaka z piekarnika

Podudzia z kurczaka z piekarnika
Pyszności
28.08.2020 17:00, aktualizacja: 02.09.2020 14:46

Podudzia z kurczaka połączyliśmy z ziemniakami oraz papryką, otrzymując genialny pomysł na smaczny obiad. Prosty i szybki w przygotowaniu 👍

Składniki:

  1. 6 szt. podudzia z kurczaka
  2. 3 szt. ziemniaki
  3. 2 łyżeczki rozmaryn
  4. 1/2 szt. czerwona papryka
  5. 2 łyżki sok z cytryny
  6. 3 łyżki oliwa z oliwek
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1 łyżeczka pieprz
  9. 1 łyżeczka imbir
  10. 1 łyżeczka curry
  11. 1 łyżeczka słodka papryka

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia pieprzu, soli, imbiru, słodkiej papryki, curry, rozmarynu, oliwy z oliwek oraz soku z cytryny. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Ułóż podudzia w formie do pieczenia. Pomiędzy mięsem włóż kawałki ziemniaków i...

Pieczone udka - Pyszności
Pieczone udka - Pyszności

3. ...plastry czerwonej papryki. Nie zapomnij rozprowadzić na składnikach wcześniej przygotowanej mieszanki.

Obraz

4. Teraz piecz całość przez 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także