Podwójna tortilla Quesarito

Tym razem mamy dla Ciebie coś z kuchni meksykańskiej i to w podwójnej wersji. Tortilla z takimi dodatkami totalnie zawróci Ci w głowie!



Zobacz także: Pomysł na makaron z jednej patelni
Składniki:
PorcjeMięso
- 400 g mielona wołowina
- 1 łyżeczka chili
- 1/2 łyżeczki mielony kminek
- 1 łyżeczka papryka słodka
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Ryż
- 200 g biały ryż
- 1/2 szt. limonka sok
- 2 łyżki świeża kolendra posiekana
Gaucamole
- 1 szt. awokado
- 1/4 szt. czerwona cebula
- 1/2 szt. limonka sok
- 1 szt. ząbek czosnku
- 1/3 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Dodatki
- 4 szt. pełnoziarnista tortilla
- 300 g ser cheddar starty


Sposób przygotowania:
- Dopraw mięso mielone przy pomocy soli, pieprzu, chili, kminku i papryki słodkiej. Dokładnie wymieszaj i podsmaż na patelni.
- Do ugotowanego ryżu dodaj sok z limonki oraz posiekaną kolendrę. Również wymieszaj.
- Na rozgrzanej patelni umieść tortillę. Na wierzchu rozprowadź ser i przykryj drugą tortillą.
- Ciepłe tortille nafaszeruj przy pomocy podsmażonego mięsa, guacamole i ugotowanego ryżu.
- Teraz wystarczy zwinąć i...
- ...gotowe!
Komentarze