PrzepisDania głównePodwójny schabowy

Podwójny schabowy

Podwójny schabowy
Pyszności
04.02.2019 17:00, aktualizacja: 28.05.2020 14:13

Jak tradycyjny obiad to tylko schabowy, a zwłaszcza w podwójnej wersji ? Oj będzie się działo ?

Składniki:

  1. 4 szt. schab grubość 2 cm
  2. 4 ząbki czosnek posiekany
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 1 łyżeczka pieprz
  5. 2 szt. cebula starta na grubym oczku
  6. 3 szt. jajka
  7. 1,5 szkl. bułka tarta
  8. 1,5 szkl. mąka
  9. 70 g smalec

Sposób przygotowania:

1. Podziel schab na mniejsze kawałki (grubość 2 cm).

Obraz

2. Przy pomocy tłuczka roztłucz mięso, po czym dopraw je solą, pieprzem oraz czosnkiem.

Obraz

3. Na wierzchu ułóż startą cebulę i przełóż drugim schabowym.

Obraz

4. Obtocz w mące, jajkach i bułce tartej, po czym smaż na smalcu na patelni.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także