Połączenie kawy z koktajlem owocowym

Od kilku dni mamy w Polsce tropikalną pogodę. Każdy z nas szuka ochłody, aby choć na moment zapomnieć o uporczywych upałach.
Jak się okazuje świetną recepturą, która może pomóc w tego typu przypadkach, jest nasza dzisiejsza propozycja. Połączenie mrożonej kawy z koktajlem owocowym. Po prostu idealne rozwiązanie!
Składniki:
Porcje- 500 ml kawa
- 20 g płatki owsiane
- 1 łyżka kakao
- 1/8 łyżeczki cynamon
- 1 łyżeczka miód
- 1 szt. banan
- 250 ml mleko
- bita śmietana do dekoracji
- starta czekolada do dekoracji
- mięta do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Przygotuj mocną kawę i ostudź ją. Następnie przelej ją do pojemnika na kostki lodu i mroź przez 6 godzin.
- W blenderze połącz ze sobą kostki z kawą, banana, płatki owsiane, kakao, cynamon, miód oraz mleko.
- Powstałą mieszankę przelej do szklanek.
- Udekoruj napój przy użyciu bitej śmietany i startej czekolady.
- I to wszystko!
Komentarze