Oto kolejny pomysł na genialny obiad w bardzo ciekawym wydaniu. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Składniki:
PorcjePolędwica
- 1 szt. polędwica wieprzowa
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz grubo mielony
Pozostałe składniki
- 20 g masło
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 200 g pieczarki zetrzyj na tarce
- 100 g pasztet wieprzowy lub drobiowy
- 2 szt. szalotka
- 2 szt. ząbki czosnku
- 1 łyżeczka tymianek suszony
- 8 szt. szynka parmeńska plastry
- 1 szt. ciasto francuskie
- 1 szt. jajko do posmarowania
- 1/3 szkl. czerwone wino
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:
- Kawałki mięsa dopraw solą i pieprzem. Pamiętaj również o dodaniu oliwy z oliwek, po czym podsmaż na patelni.
- Na tej samej patelni połącz masło, oliwę z oliwek, pieczarki, szalotkę, czosnek, tymianek suszony, wino czerwone, sól oraz pieprz.
- Mieszankę przełóż do miski i dodaj pasztet. Dokładnie wymieszaj.
- Na plastrach szynki parmeńskiej rozprowadź mieszankę z pasztetem. Obtocz w nich podsmażoną polędwiczkę.
- Następnie owiń ciastem francuskim. Ponacinaj każdy kawałek i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Polędwiczka w cieście francuskimW tym przepisie ukryliśmy same rarytasy, dlatego każdy znajdzie w nim coś dla siebie 😉 PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/247099
Posted by Pyszności on Friday, March 22, 2019