in ,

Polędwiczka w cieście francuskim

Oto kolejny pomysł na genialny obiad w bardzo ciekawym wydaniu. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Polędwiczka w cieście francuskim
Polędwiczka w cieście francuskim
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Kawałki mięsa dopraw solą i pieprzem. Pamiętaj również o dodaniu oliwy z oliwek, po czym podsmaż na patelni.
    Kawałki mięsa dopraw solą i pieprzem. Pamiętaj również o dodaniu oliwy z oliwek, po czym podsmaż na patelni.
  2. Na tej samej patelni połącz masło, oliwę z oliwek, pieczarki, szalotkę, czosnek, tymianek suszony, wino czerwone, sól oraz pieprz.
    Na tej samej patelni połącz masło, oliwę z oliwek, pieczarki, szalotkę, czosnek, tymianek suszony, wino czerwone, sól oraz pieprz.
  3. Mieszankę przełóż do miski i dodaj pasztet. Dokładnie wymieszaj.
    Mieszankę przełóż do miski i dodaj pasztet. Dokładnie wymieszaj.
  4. Na plastrach szynki parmeńskiej rozprowadź mieszankę z pasztetem. Obtocz w nich podsmażoną polędwiczkę.
    Na plastrach szynki parmeńskiej rozprowadź mieszankę z pasztetem. Obtocz w nich podsmażoną polędwiczkę.
  5. Następnie obwiń ciastem francuskim. Ponacinaj każdy kawałek i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Następnie obwiń ciastem francuskim. Ponacinaj każdy kawałek i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!