Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie

Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie to nasz pomysł na dzisiejszy obiad. Po prostu palce lizać ❤️
Zobacz także: Gołąbki w kształcie ślimaka
Składniki:
Porcje- 500 g polędwiczka wieprzowa
- 1 łyżka papryka czerwona
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 4 łyżki masło
- 200 g pieczarki
- 4 szt. ząbki czosnku
- 1 łyżeczka musztarda dijon
- 1 łyżka mąka pszenna
- 400 ml bulion drobiowy
- 4 łyżki natka pietruszki posiekana
Sposób przygotowania:
- Polędwiczki wieprzowe dopraw z obu stron solą, pieprzem i czerwoną papryką.
- Następnie podsmaż na maśle.
- Zdejmij z patelni podsmażone kawałki mięsa. Następnie umieść na niej pieczarki, czosnek, musztardę i bulion.
- Po chwili dodaj podsmażone kawałki mięsa i duś pod przykryciem przez 15 minut.
- Na koniec dodaj do wywaru z patelni mąkę. Pamiętaj jednak o tym, że do miski z mąką należy dodać łyżkę wywaru i połączyć. I dopiero w takiej formie dodać na patelnię.
- Gotowe danie możesz posypać posiekaną pietruszką. Smacznego!
Komentarze