PrzepisDania głównePolędwiczki wieprzowe w kremowym sosie

Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie

Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie
Pyszności
23.09.2019 17:00, aktualizacja: 25.05.2020 18:53

Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie to nasz pomysł na dzisiejszy obiad. Po prostu palce lizać ❤️

Składniki:

  1. 500 g polędwiczka wieprzowa
  2. 1 łyżka papryka czerwona
  3. 4 łyżki natka pietruszki posiekana
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1 łyżeczka pieprz
  6. 4 łyżki masło
  7. 200 g pieczarki
  8. 4 szt. ząbki czosnku
  9. 1 łyżeczka musztarda dijon
  10. 1 łyżka mąka pszenna
  11. 400 ml bulion drobiowy

Sposób przygotowania:

1. Polędwiczki wieprzowe dopraw z obu stron solą, pieprzem i czerwoną papryką.

Obraz

2. Następnie podsmaż na maśle.

Obraz

3. Zdejmij z patelni podsmażone kawałki mięsa. Następnie umieść na niej pieczarki, czosnek, musztardę i bulion.

Obraz

4. Po chwili dodaj podsmażone kawałki mięsa i duś pod przykryciem przez 15 minut.

Obraz

5. Na koniec dodaj do wywaru z patelni mąkę. Pamiętaj jednak o tym, że do miski z mąką należy dodać łyżkę wywaru i połączyć. I dopiero w takiej formie dodać na patelnię.

Obraz

6. Gotowe danie możesz posypać posiekaną pietruszką. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także