Pomarańczowy makowiec – słodkości na świeta

Servings
12
Servings
12
Ingredients
Karmel
Pozostałe składniki
Instructions
  1. Zacznij od przygotowania karmelu. W tym celu podsmaż na patelni cukier – ok. 10-12 minut. Kiedy się już skarmelizuje, dodaj masło. Po połączeniu składników, zdejmij patelnię z palnika i dodaj w małych porcjach śmietankę. I to wszystko! Umieść karmel w formie do pieczenia. Następnie ułóż plastry pomarańczy, jak na zdjęciu poniżej.
  2. W mikserze połącz ze sobą miękkie masło oraz cukier. Jako kolejne składniki dodaj: jajka, mąkę, proszek do pieczenia, ekstrakt pomarańczowy, mleko i masę makową.
  3. Gotową mieszankę przelej do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 55 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. I to wszystko! Ciasto możesz udekorować według uznania!
Pomarańczowy makowiec
Pomarańczowy makowiec

Święta bez makowca, to jak zima bez śniegu, dlatego mamy dla Was genialną propozycję z pomarańczowym motywem 😍🍊🍰PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/230776

Posted by Słodkości on Tuesday, December 4, 2018