PrzepisŚniadaniePomidorowe bułeczki

Pomidorowe bułeczki

Pomidorowe bułeczki
Pyszności
16.04.2021 08:00, aktualizacja: 20.09.2023 15:12

Tym razem przychodzimy z przepisem na przepyszne pomidorowe bułeczki. Nie sposób oderwać od nich wzroku, a ich smak jest po prostu wyjątkowy.

Przygotowanie naszych bułeczek było możliwe dzięki blenderowi próżniowemu marki Philips.

Składniki:

Rozczyn

  1. 20 g świeże drożdże
  2. 150 ml mleko ciepłe
  3. 2 łyżki mąka pszenna razowa
  4. 1 łyżka cukier

Pozostałe składniki

  1. 2 szt. pomidory sparzone i obrane ze skórki
  2. 2 szt. jajka
  3. 500-550 g mąka pszenna razowa

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania rozczynu, po czym odstaw go na 15 minut. Następnie użyj blendera i połącz w nim: sparzone i obrane ze skórki pomidory, jajka i sól.

Obraz

2. Czas połączyć w misce mąkę razową, rozczyn oraz mieszankę z blendera.

Obraz

3. Po uzyskaniu konsystencji ciasta, przykryj miskę wilgotną ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 1,5 godziny.

Obraz

4. Po tym czasie podziel ciasto na mniejsze kawałki.

Obraz

5. Każdy element rozwałkuj i spleć jak na zdjęciu poniżej. Bułeczki w takiej formie odstaw na 45 minut, po czym wstaw do piekarnika na 20 minut (temp.160 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także