Pomidorowe bułeczki

Tym razem przychodzimy z przepisem na przepyszne pomidorowe bułeczki. Nie sposób oderwać od nich wzroku, a ich smak jest po prostu wyjątkowy.
Przygotowanie naszych bułeczek było możliwe dzięki blenderowi próżniowemu marki Philips.
Zobacz także: Zielona tarta z cukinią
Składniki:
Porcje szt.Rozczyn
- 20 g świeże drożdże
- 150 ml mleko ciepłe
- 2 łyżki mąka pszenna razowa
- 1 łyżka cukier
Pozostałe składniki
- 2 szt. pomidory sparzone i obrane ze skórki
- 2 szt. jajka
- 500-550 g mąka pszenna razowa
Sposób przygotowania:
- Zacznij od przygotowania rozczynu, po czym odstaw go na 15 minut. Następnie użyj blendera i połącz w nim: sparzone i obrane ze skórki pomidory, jajka i sól.
- Czas połączyć w misce mąkę razową, rozczyn oraz mieszankę z blendera.
- Po uzyskaniu konsystencji ciasta, przykryj miskę wilgotną ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 1,5 godziny.
- Po tym czasie podziel ciasto na mniejsze kawałki.
- Każdy element rozwałkuj i spleć jak na zdjęciu poniżej. Bułeczki w takiej formie odstaw na 45 minut, po czym wstaw do piekarnika na 20 minut (temp.160 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze