Pomidory zapiekane z serem

Ta przekąska przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom warzyw. Tym razem w głównej roli wystąpi pomidor, którego zapiekliśmy z parmezanem. W łatwy i szybki sposób uzyskaliśmy genialne danie, któremu wręcz nie sposób odmówić. Naprawdę same pyszności.

Pomidory zapiekane z serem6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pomidory zapiekane z serem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory przekrój na pół.
    Pomidory przekrój na pół.
  2. Warzywa ułóż na papierze do pieczenia i każdą połówkę posyp parmezanem.
    Warzywa ułóż na papierze do pieczenia i każdą połówkę posyp parmezanem.
  3. Następnie dopraw je przy pomocy przypraw: soli, pieprzu oraz oregano.
    Następnie dopraw je przy pomocy przypraw: soli, pieprzu oraz oregano.
  4. Warzywa skropl przy pomocy oliwy z oliwek.
    Warzywa skropl przy pomocy oliwy z oliwek.
  5. Piecz je przez 15 minut w rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza piekarniku.
    Piecz je przez 15 minut w rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza piekarniku.
  6. I to wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×