Pomysł na śniadanie w małych bułkach z jajkami i boczkiem

Pomysł na śniadanie zawsze się przyda. Zwłaszcza kiedy nie wymaga zbyt wiele pracy, a jednocześnie jest genialny i smaczny! Takie przepisy lubimy najbardziej!



Zobacz także: Pasta jajeczna z tostami i kiełkami lucerny
Składniki:
Porcje- 4 szt. bułki
- 8 szt. boczek wędzony plastry
- 4 szt. jajka
- 80 g ser mozzarella starty
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Podziel bułkę na dwie części. W dolnej połówce wydrąż otwór i umieść w nim boczek.
- Następnie dodaj jajko, sól, pieprz i ser mozzarellę.
- Umieść bułeczkę na folii aluminiowej. Na wierzchu ułóż wcześniej odciętą połówkę i zwiń.
- Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze