Arbuzowy poncz z cytryną, limonką, sokiem i alkoholem – napój, który idealnie sprawdzi się w lato

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Odetnij górę arbuza, a następnie za pomocą łyżki wydrąż jego środek. Pamiętaj, aby odłożyć do miski wydrążony miąższ.
  2. Wydrążony miąższ przełóż do durszlaka, a pod durszlakiem ustaw miskę. Dokładnie ugnieć miąższ oraz wyciśnij go za pomocą rąk tak, aby sok z miąższu znalazł się w misce.
  3. Powstały sok odcedź przez sitko, aby pozbyć się z niego pestek.
  4. Przekrój cytryny i limonki w plastry, a następnie włóż je do wydrążonego arbuza.
  5. Do arbuza wlej sok z arbuza, sok z ananasa, sok z żurawiny, wódkę o smaku mango oraz czystą wódkę. (ilość czystej wódki według twojego własnego uznania – jeżeli chcesz, aby poncz był mocniejszy, wlej więcej wódki)
  6. Na koniec włóż do arbuza sporą ilość kostek lodu. Wszystko dokładnie wymieszaj. Możesz pić poncz za pomocą słomki bezpośrednio z arbuza lub przelać poncz do szklanek.
  7. Miłej degustacji!
Arbuzowy poncz z cytryną, limonką, sokiem i alkoholem – napój, który idealnie sprawdzi się w lato