Popcorn na cztery sposoby

Dziś pokażemy Ci, jak w szybki i prosty sposób przygotować popcorn na 4 sposoby. Będzie z czego wybierać, dlatego tego przepisu nie możesz przegapić.
Pyszny popcorn przygotowaliśmy w OVI SMART marki Philips
Zobacz także: Czosndogi – hot dogi w nowym wydaniu
Składniki:
PorcjePopcorn karmelowy
- 80 g popcorn
- 200 g cukier biały
- 100 ml woda
- 2 łyżki masło
Popcorn czosnkowy
- 80 g popcorn
- 2 łyżki olej roślinny
- 2 łyżki czosnek suszony
- 1 łyżka sól
Popcorn paprykowy
- 80 g popcorn
- 1 łyżki olej roślinny
- 2 łyżki słodka papryka
- 1 łyżka sól
Popcorn w czekoladzie
- 80 g popcorn
- 100 g czekolada gorzka
Sposób przygotowania:
- Umieść ziarenka popcornu w Ovi Smart na 5 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Gotowy popcorn podziel na 4 miski. Do pierwszej dodaj domowej roboty karmel. Aby go przygotować, połącz na palniku cukier i wodę. Mieszaj do momentu, aż cukier zacznie nabierać brązowego koloru, zdejmij z ognia i dodaj masło, cały czas mieszając aż mieszanka zgęstnieje. I gotowe!
- Popcorn możesz przygotować również z dodatkiem czosnku. Wystarczy, że dodasz do niego olej roślinny, czosnek i sól.
- A może wolisz pikantną wersję? W tym celu połącz z popcornem olej roślinny, słodką paprykę i sól.
- I na koniec kolejna wersja na słodko. Rozpuść gorzką czekoladę i wymieszaj ją z popcornem.
- Palce lizać!
Komentarze