Wirtualna Polska

Precle z serem domowej roboty

precle z serem

Precle z serem to jedna z ulubionych przekąsek w naszym kraju. Dlatego też postanowiliśmy się z nią zmierzyć, przygotowując własną wersję. I musimy przyznać, że naprawdę było warto. Po prostu palce lizać!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Zapiekanka z bakłażanem i makaronem

Precle z serem6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Precle z serem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto
Do posmarownia
Do gotowania
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Przy pomocy mleka, drożdży cukru i łyżki mąki stwórz rozczyn. Po kilku minutach dodaj do niego mąkę pszenną, masło, rozmaryn i sól.
    Przy pomocy mleka, drożdży cukru i łyżki mąki stwórz rozczyn. Po kilku minutach dodaj do niego mąkę pszenną, masło, rozmaryn i sól.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Połącz składniki, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 45 minut.
    Połącz składniki, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 45 minut.
  3. Wyrośnięte ciasto podziel na mniejsze kawałki.
    Wyrośnięte ciasto podziel na mniejsze kawałki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Następnie rozwałkuj kawałek, aby otrzymać formę jak na zdjęciu poniżej. Na środku umieść mozzarellę i zwiń ciasto.
    Następnie rozwałkuj kawałek, aby otrzymać formę jak na zdjęciu poniżej. Na środku umieść mozzarellę i zwiń ciasto.
  5. Zacznij zwijać ciasto, aby otrzymać formę jak na zdjęciu (najlepiej obejrzyj film z naszym przepisem). Uformowane precle zaparz przez 30 sekund w gorącej wodzie z sodą oczyszczoną.
    Zacznij zwijać ciasto, aby otrzymać formę jak na zdjęciu (najlepiej obejrzyj film z naszym przepisem). Uformowane precle zaparz przez 30 sekund w gorącej wodzie z sodą oczyszczoną.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Precle przełóż na blachę. Posmaruj każdy element roztopionym masłem i posyp parmezanem oraz czosnkiem granulowanym. Piecz precle przez 15 minut (temp. 210 stopni Celsjusza).
    Precle przełóż na blachę. Posmaruj każdy element roztopionym masłem i posyp parmezanem oraz czosnkiem granulowanym. Piecz precle przez 15 minut (temp. 210 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×