Ten sposób jest chyba najprostszym, w jaki można przyrządzić lasagne. Idealny dla początkujących!

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Wymieszaj w misce ser ricotta, rozbite jajko oraz śmietankę na jednolitą masę. Następnie dodaj pół łyżeczki soli i ponownie wymieszaj.
  2. Na dnie naczynia nałóż warstwę sosu mięsnego.
  3. Na sos mięsny nałóż warstwę surowego makaronu do lasagne.
  4. Nałóż na makaron warstwę z przygotowanej wcześniej mieszanki z serem
  5. Następnie, kolejną warstwę sosu
  6. Posyp warstwę sosu mięsnego tartym parmezanem.
  7. A następnie tartym serem mozzarella.
  8. Na ser nałóż kolejną warstwę makaronu do lasagne, ale tym razem ustaw makaron pionowo.
  9. Teraz czas na kolejną warstwę sosu mięsnego.
  10. Na warstwę sosu mięsnego nałóż warstwę mieszanki z serem ricotta.
  11. Teraz czas na kolejną warstwę tartego parmezanu.
  12. … i kolejną warstwę tartej mozzarelli.
  13. I znowu, kolejna warstwa makaronu. Tym razem ustaw go poziomo.
  14. Posmaruj warstwę makaronu warstwą z serem ricotta.
  15. A następnie kolejną warstwą sosu mięsnego.
  16. Na koniec, sos mięsny posyp warstwą tartego parmezanu, a następnie warstwą tartej mozzarelli.
  17. Przykryj naczynie pokrywką i włóż do piekarnika rozgrzanego do maksymalnej temperatury, na około 2,5 godziny. W tym czasie możesz się po prostu zrelaksować lub zająć swoimi sprawami.
  18. Gotowa lasagne wygląda naprawdę smakowicie! To naprawdę świetny przepis, prawda? Jedyne, co trzeba było zrobić, to nałożyć na siebie kolejne warstwy składników, a reszta zrobiła się sama!