in

Przekąska serowo-ziemniaczana z szynką

Dziś przychodzimy z przepisem na ekspresową przekąskę, która z pewnością podbije Wasze serca. Tej kombinacji nie można odmówić.

Przekąska serowo-ziemniaczana z szynką
Przekąska serowo-ziemniaczana z szynką
3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na cieście francuskim ułóż plastry szynki, kawałki mozzarelli oraz ziemniaki. Zwiń w rulon, pozostawiając 1/3 część ciasta luzem.
    Na cieście francuskim ułóż plastry szynki, kawałki mozzarelli oraz ziemniaki. Zwiń w rulon, pozostawiając 1/3 część ciasta luzem.
  2. Niezwinięte ciasto podziel na mniejsze kawałki.
    Niezwinięte ciasto podziel na mniejsze kawałki.
  3. Posmaruj wierzch rulonu roztrzepanym jajkiem i opleć go pozostałym ciastem.
    Posmaruj wierzch rulonu roztrzepanym jajkiem i opleć go pozostałym ciastem.
  4. Ponownie posmaruj jajkiem i posyp makiem.
    Ponownie posmaruj jajkiem i posyp makiem.
  5. Podziel całość na 3 części i piecz je w rozgrzanym piekarniku (180°Celsjusza) przez 20 minut.
    Podziel całość na 3 części i piecz je w rozgrzanym piekarniku (180°Celsjusza) przez 20 minut.
  6. Gotową przekąskę możesz podać z rukolą i pomidorkami.
    Gotową przekąskę możesz podać z rukolą i pomidorkami.