Przekąski z ciasta francuskiego z cukinią i łososiem

przekąski z ciasta francuskiego z cukinią i łososiem

Przekąski z ciasta francuskiego z cukinią i łososiem to sprawdzony przepis na domówkę, wizytę teściów, czy też maraton filmowy. Wystarczy jeden kęs, aby zakochać się w nich ma maksa!

Cukinię do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Zobacz także: Kotlet schabowy na zoodlownych ziemniakach

Przekąski z ciasta francuskiego z cukinią i łososiem8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Przekąski z ciasta francuskiego z cukinią i łososiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Zoodluj cukinię.
    Zoodluj cukinię.
  2. Następnie wytnij z ciasta francuskiego kółko, po czym podziel je na 8 trójkątów.
    Następnie wytnij z ciasta francuskiego kółko, po czym podziel je na 8 trójkątów.
  3. Na każdym elemencie umieść porcję serka śmietankowego, cukinię oraz łososia. Po czym zwiń do środka.
    Na każdym elemencie umieść porcję serka śmietankowego, cukinię oraz łososia. Po czym zwiń do środka.
  4. Tak przygotowane przekąski umieść w formie do pieczenia. Nie zapomnij rozsmarować na nich roztrzepanego jajka, po czym wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Tak przygotowane przekąski umieść w formie do pieczenia. Nie zapomnij rozsmarować na nich roztrzepanego jajka, po czym wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×