Przekąski z ciasta francuskiego z cukinią i łososiem

Przekąski z ciasta francuskiego z cukinią i łososiem to sprawdzony przepis na domówkę, wizytę teściów, czy też maraton filmowy. Wystarczy jeden kęs, aby zakochać się w nich ma maksa!



Cukinię do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.
Zobacz także: Kotlet schabowy na zoodlownych ziemniakach
Składniki:
Porcje- 1 szt. ciasto francuskie
- 100 g serek śmietankowy
- 1/2 szt. cukinia
- 80 g łosoś
- 1 szt. jajko
Sposób przygotowania:
- Zoodluj cukinię.
- Następnie wytnij z ciasta francuskiego kółko, po czym podziel je na 8 trójkątów.
- Na każdym elemencie umieść porcję serka śmietankowego, cukinię oraz łososia. Po czym zwiń do środka.
- Tak przygotowane przekąski umieść w formie do pieczenia. Nie zapomnij rozsmarować na nich roztrzepanego jajka, po czym wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze