Przekąski z Krewetek i Chorizo

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Podstawowe składniki
Składniki na drinka z Martini Fiero
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty do krewetek. W tym celu połącz w misce: ugotowane i obrane krewetki, oliwę z oliwek, czosnek, kolendrę oraz sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na 30 minut.
  2. Czas na paprykowy sos. Aby to zrobić, użyj blendera i zmiksuj w nim: upieczoną i obraną ze skórki paprykę, passatę pomidorową, sok z limonki, sól i cukier.
  3. Nabij na drewniane patyczki zamarynowe krewetki i plastry chorizo.
  4. Tak przygotowane szaszłyki smaż na rozgrzanej patelni po 4 minuty.
  5. Przelej sos do mini słoiczków i dodaj po jednym szaszłyku z krewetką i chorizo.
  6. W międzyczasie przygotuj pyszne drinki. Do kieliszka dodaj kostki lodu, Martini Fiero oraz tonik w proporcji (50:50).
  7. Na koniec dodaj do drinka plaster pomarańczy i gotowe.
  8. Smacznego!