Przepis na calzone ze szpinakiem i ricottą

przepis na calzone

Przepis na calzone przyda się w każdym domu. Tym bardziej w wersji ze szpinakiem i ricottą, która podbiła nasze serca od pierwszego kęsa. Ślinka cieknie od samego patrzenia ?

Zobacz także: Różowe tortellini z ricottą

Przepis na calzone ze szpinakiem i ricottą2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Przepis na calzone ze szpinakiem i ricottą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Farsz

Sposób przygotowania:

  1. Posiekaj szpinak i podsmaż go na patelni.
    Posiekaj szpinak i podsmaż go na patelni.
  2. Następnie połącz ze sobą: ricottę, parmezan, jajko, oregano, czosnek i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie połącz ze sobą: ricottę, parmezan, jajko, oregano, czosnek i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Na samym końcu dodaj podsmażony szpinak.
    Na samym końcu dodaj podsmażony szpinak.
  4. Z ciasta stwórz koło. Następnie umieść na nim wcześniej przygotowaną mieszankę ze szpinakiem.
    Z ciasta stwórz koło. Następnie umieść na nim wcześniej przygotowaną mieszankę ze szpinakiem.
  5. Zwiń brzegi, ponacinaj ciasto i polej oliwą z oliwek. Następnie wstaw calzone do piekarnika na 7-10 minut (temp. 250 stopni Celsjusza).
    Zwiń brzegi, ponacinaj ciasto i polej oliwą z oliwek. Następnie wstaw calzone do piekarnika na 7-10 minut (temp. 250 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×