PrzepisPrzepis na dżem z papryczek chili

Przepis na dżem z papryczek chili

Przepis na dżem z papryczek chili
Pyszności
31.07.2019 12:00, aktualizacja: 01.08.2019 08:12

Przepis na dżem? U nas na pewno go znajdziesz i to z wyjątkowym składnikiem. Będzie to papryczka chili. Czegoś takiego jeszcze u nas nie było!

Składniki:

  1. 350 g papryczki chili
  2. 1 szkl. cukier
  3. 100 g świeży imbir
  4. 1 łyżka sos sojowy
  5. 1/2 szkl. ocet winny
  6. 1 szt. limonka starta skórka i sok

Sposób przygotowania:

1. W blenderze zmiksuj ze sobą: papryczki chili, świeży imbir oraz skórkę z limonki.

Obraz

2. Powstałą mieszankę przełóż do garnka. Dodaj cukier, ocet winny, sok z limonki oraz sos sojowy. Gotuj do momentu, aż nadmiar wody wyparuje, a dżem zrobi się gęsty.

Obraz

3. Przełóż do słoika. Po ponownym otwarciu dżem będzie nadawał się do spożycia do 7 dni.

Obraz

4. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także