in ,

Przepis na knedle z batatów domowej roboty

Tym razem mamy dla Was przepis na knedle z batatów, które pokochają zarówno maluchy, jak i dorośli. Ślinka cieknie od samego patrzenia 😋

Zobacz także: Zdrowe babeczki z burakiem czerwonym

Przepis na knedle z batatów domowej roboty
Przepis na knedle z batatów domowej roboty
6-8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Knedle
Sos

Sposób przygotowania:

  1. Nakłuj bataty i wstaw je do piekarnika na godzinę (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Nakłuj bataty i wstaw je do piekarnika na godzinę (temp. 200 stopni Celsjusza).
  2. Kiedy już się upieką, zmiksuj je w blenderze.
    Kiedy już się upieką, zmiksuj je w blenderze.
  3. W dużej misce połącz: zblendowane bataty, ser ricottę, mozzarellę, sól i pieprz.
    W dużej misce połącz: zblendowane bataty, ser ricottę, mozzarellę, sól i pieprz.
  4. Dodaj mąkę i uformuj ciasto. Następnie podziel je na mniejsze kawałki...
    Dodaj mąkę i uformuj ciasto. Następnie podziel je na mniejsze kawałki...
  5. ...i zacznij je zwijać jak na zdjęciu poniżej.
    ...i zacznij je zwijać jak na zdjęciu poniżej.
  6. Podziel na mniejsze kawałki i dociśnij każdy element widelcem, tworząc wzorek.
    Podziel na mniejsze kawałki i dociśnij każdy element widelcem, tworząc wzorek.
  7. Ugotuj knedle we wrzącej i osolonej wodzie.
    Ugotuj knedle we wrzącej i osolonej wodzie.
  8. W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu połącz na patelni: czosnek, pomidorki koktajlowe, rozmaryn, bazylię, sok z cytryny, pieprz i sól. Na samym końcu dodaj na kilka minut ugotowane knedle.
    W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu połącz na patelni: czosnek, pomidorki koktajlowe, rozmaryn, bazylię, sok z cytryny, pieprz i sól. Na samym końcu dodaj na kilka minut ugotowane knedle.
  9. Smacznego!
    Smacznego!