Przepis na lasagne w 3 kolorach z piekarnika

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Farsz zielony
Farsz pomarańczowy
Farsz czerwony
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Aby przygotować zieloną mieszankę, zblenduj ze sobą: brokuł, ząbki czosnku, pestki dyni, liście bazylii, oliwę z oliwek, pieprz i sól.
  2. Drugą mieszankę uzyskasz po zmiksowaniu: buraków czerwonych, fety, tymianku, pieprzu, soli, oliwy z oliwek i ząbków czosnku.
  3. I na koniec trzeci miks z: marchewek, cebuli, krojonych migdałów, kminu, soku z cytryny, oliwy z oliwek, pieprzu oraz soli.
  4. Na dnie formy do pieczenia rozprowadź roztopione masło. Następnie ułóż plastry makaronu, a na wierzchu zieloną mieszankę.
  5. Dodaj kolejne plastry makaronu i miks z marchewkami. Go również przykryj makaronem.
  6. Na wierzchu ułóż mieszankę z buraków i dodaj po raz ostatni makaron.
  7. Rozprowadź na wierzchu sos beszamelowy i rozsyp parmezan. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  8. Smacznego!
Lasagne w 3 kolorach

Bo jeden kolor i smak to dla nas zdecydowanie za mało 😉PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/256637

Publiée par Pyszności sur Mardi 6 août 2019