PrzepisObiadPrzepis na łososia w cieście francuskim

Przepis na łososia w cieście francuskim

Przepis na łososia w cieście francuskim
Pyszności
29.04.2019 17:00, aktualizacja: 10.09.2020 21:33

Przepis na łososia w oryginalnym wydaniu? Bardzo proszę! Oto genialny przepis, który nie tylko świetnie się prezentuje, ale i genialne smakuje.

Zresztą już za moment sama się przekonasz!

A jeśli kochasz łososia równie mocno jak my, nie możesz przegapić również przepisu na łososia w cytrusach.

Składniki:

  1. 2-3 łyżki masło do smażenia
  2. 1 szt. por duży
  3. 2-3 łyżki śmietana 18%
  4. 2 szt. filet z łososia
  5. 2 szt. ciasto francuskie
  6. 1 szt. jajko do posmarowania
  7. 1/2 łyżeczki sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz
  9. 3/4 szkl. mozzarelli

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą masło, por, śmietankę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Rozprowadź mieszankę na cieście francuskim. Dodaj mozzarellę i filety z łososia.

Obraz

3. Przykryj drugim ciastem francuskim i uformuj rybę.

Obraz

4. Rozprowadź na powstałej rybie jajko i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także