Przepis na łososia w cieście francuskim
Dania
Kolacja
Porcje
4
Porcje
4
Składniki
2-3
łyżki
masło
do smażenia
1
szt.
por
duży
2-3
łyżki
śmietana 18%
2
szt.
filet z łososia
2
szt.
ciasto francuskie
1
szt.
jajko
do posmarowania
1/2
łyżeczki
sól
1/2
łyżeczki
pieprz
3/4
szkl.
mozzarelli
Sposób przygotowania
Na patelni połącz ze sobą masło, por, śmietankę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Rozprowadź mieszankę na cieście francuskim. Dodaj mozzarellę i filety z łososia.
Przykryj drugim ciastem francuskim i uformuj rybę.
Rozprowadź na powstałej rybie jajko i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
Smacznego!
Pozostałe informacje
Piekarnik 200 stopni 15-20 minut.