Wrapy z pieczoną pastą czyli genialny przepis na tortille

przepis na tortille

Jeśli przepis na tortille, to tylko z naszej strony ? Jesteśmy pewni na 100%, że zakochasz się w nich od pierwszego kęsa.

Jeśli lubisz tortille, koniecznie musisz zapoznać się również z naszą kolorową wersją w warzywnym wydaniu.

 

Wrapy z pieczoną pastą czyli genialny przepis na tortille4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wrapy z pieczoną pastą czyli genialny przepis na tortille
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel bakłażana na mniejsze kawałki. Przełóż do naczynia żaroodpornego, po czym dodaj oliwę z oliwek. Na wierzchu umieść kawałki papryki i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Podziel bakłażana na mniejsze kawałki. Przełóż do naczynia żaroodpornego, po czym dodaj oliwę z oliwek. Na wierzchu umieść kawałki papryki i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  2. Przełóż podpieczoną mieszankę do dzbanka i dodaj: suszone pomidory, kmin rzymski, paprykę ostrą oraz sól. Dokładnie zblenduj.
    Przełóż podpieczoną mieszankę do dzbanka i dodaj: suszone pomidory, kmin rzymski, paprykę ostrą oraz sól. Dokładnie zblenduj.
  3. Na tortilli rozprowadź pastę, rozdrobnionego i ugotowanego kurczaka oraz świeży szpinak.
    Na tortilli rozprowadź pastę, rozdrobnionego i ugotowanego kurczaka oraz świeży szpinak.
  4. Zwiń w rulon i podziel na mniejsze kawałki. Smacznego!
    Zwiń w rulon i podziel na mniejsze kawałki. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×