Wrapy z pieczoną pastą czyli genialny przepis na tortille

Jeśli przepis na tortille, to tylko z naszej strony ? Jesteśmy pewni na 100%, że zakochasz się w nich od pierwszego kęsa.
Jeśli lubisz tortille, koniecznie musisz zapoznać się również z naszą kolorową wersją w warzywnym wydaniu.
Składniki:
Porcje- 1 szt. bakłażan
- 3 szt. papryka różne kolory
- 1 łyżka kumin rzymski
- 1/2 łyżeczki papryka ostra
- 50 g suszone pomidory w oleju
- 100 g szpinak baby
- 4 szt. tortilla pełnoziarnista
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 1/2 łyżeczki sól
Sposób przygotowania:
- Podziel bakłażana na mniejsze kawałki. Przełóż do naczynia żaroodpornego, po czym dodaj oliwę z oliwek. Na wierzchu umieść kawałki papryki i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Przełóż podpieczoną mieszankę do dzbanka i dodaj: suszone pomidory, kmin rzymski, paprykę ostrą oraz sól. Dokładnie zblenduj.
- Na tortilli rozprowadź pastę, rozdrobnionego i ugotowanego kurczaka oraz świeży szpinak.
- Zwiń w rulon i podziel na mniejsze kawałki. Smacznego!
Komentarze