PrzepisPrzekąskiWrapy z pieczoną pastą czyli genialny przepis na tortille

Wrapy z pieczoną pastą czyli genialny przepis na tortille

Wrapy z pieczoną pastą czyli genialny przepis na tortille
Pyszności
25.04.2019 17:00, aktualizacja: 18.09.2023 08:24

Jeśli przepis na tortille, to tylko z naszej strony ? Jesteśmy pewni na 100%, że zakochasz się w nich od pierwszego kęsa.

Jeśli lubisz tortille, koniecznie musisz zapoznać się również z naszą kolorową wersją w warzywnym wydaniu.

Składniki:

  1. 1 szt. bakłażan
  2. 3 szt. papryka różne kolory
  3. 1 łyżka kumin rzymski
  4. 1/2 łyżeczki papryka ostra
  5. 50 g suszone pomidory w oleju
  6. 100 g szpinak baby
  7. 4 szt. tortilla pełnoziarnista
  8. 2 łyżki oliwa z oliwek
  9. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. Podziel bakłażana na mniejsze kawałki. Przełóż do naczynia żaroodpornego, po czym dodaj oliwę z oliwek. Na wierzchu umieść kawałki papryki i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

2. Przełóż podpieczoną mieszankę do dzbanka i dodaj: suszone pomidory, kmin rzymski, paprykę ostrą oraz sól. Dokładnie zblenduj.

Obraz

3. Na tortilli rozprowadź pastę, rozdrobnionego i ugotowanego kurczaka oraz świeży szpinak.

Obraz

4. Zwiń w rulon i podziel na mniejsze kawałki. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także