in

Ptasie mleczko w formie placka

Tym razem przygotowaliśmy dla Was pyszny deser, który nie wymaga pieczenia. Ptasie mleczko w formie placka z pewnością przypadnie Wam do gustu. Skąd to wiemy? Po prostu nie ma innej opcji 🙂

Ptasie mleczko w formie placka
Ptasie mleczko w formie placka
15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść galaretki w gorącej wodzie i odstaw do ostudzenia. Następnie połącz je z serkiem homogenizowanym przy pomocy miksera.
    Rozpuść galaretki w gorącej wodzie i odstaw do ostudzenia. Następnie połącz je z serkiem homogenizowanym przy pomocy miksera.
  2. Jako kolejny składnik dodaj ubitą wcześniej śmietankę 30% (300 ml). I wymieszaj delikatnie przy pomocy szpatułki.
    Jako kolejny składnik dodaj ubitą wcześniej śmietankę 30% (300 ml). I wymieszaj delikatnie przy pomocy szpatułki.
  3. W formie do pieczenia ułóż spód z kakaowych herbatników.
    W formie do pieczenia ułóż spód z kakaowych herbatników.
  4. Następnie wylej wcześniej przygotowaną masę i wstaw do lodówki na 4 godziny.
    Następnie wylej wcześniej przygotowaną masę i wstaw do lodówki na 4 godziny.
  5. Przygotuj polewę. Gorzką czekoladę (250 g) zalej gorącą śmietanką (200 ml) i dokładnie wymieszaj, aż oba składniki ładnie się połączą. Potem stwórz kolejną warstwę na deserze i ponownie włóż do lodówki - tym razem na godzinę.
    Przygotuj polewę. Gorzką czekoladę (250 g) zalej gorącą śmietanką (200 ml) i dokładnie wymieszaj, aż oba składniki ładnie się połączą. Potem stwórz kolejną warstwę na deserze i ponownie włóż do lodówki - tym razem na godzinę.
  6. Gotowy deser podziel na kawałki i ciesz się pysznym smakiem ptasiego mleczka 🙂
    Gotowy deser podziel na kawałki i ciesz się pysznym smakiem ptasiego mleczka :)