Ptasie mleczko na biszkopcie – idealny deser na zimno

ptasie mleczko

Już za chwilę zrobi się kolorowo, a wszystko to za sprawą naszego deseru. Tym razem jest to ptasie mleczko na biszkopcie. Taki deser jest wręcz idealny na letnie dni ?

Zobacz także: Kruche ciasteczka z budyniem i owocami

Ptasie mleczko na biszkopcie - idealny deser na zimno12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ptasie mleczko na biszkopcie - idealny deser na zimno
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Biszkopt
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania biszkoptu. W tym celu ubij białka z cukrem. Po chwili dodaj stopniowo po żółtku.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania biszkoptu. W tym celu ubij białka z cukrem. Po chwili dodaj stopniowo po żółtku.
  2. Jako kolejne składniki wprowadź do miski: mąkę, proszek do pieczenia i olej. MIeszankę przelej do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Jako kolejne składniki wprowadź do miski: mąkę, proszek do pieczenia i olej. MIeszankę przelej do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie rozpuść dwie galaretki w gorącej wodzie.
    W międzyczasie rozpuść dwie galaretki w gorącej wodzie.
  4. Podgrzej również mleko i dodaj do niego żelatynę.
    Podgrzej również mleko i dodaj do niego żelatynę.
  5. W kolejnej misce zmiksuj ze sobą śmietankę 30%, cukier i cukier wanilinowy. Dodaj mleko z żelatyną.
    W kolejnej misce zmiksuj ze sobą śmietankę 30%, cukier i cukier wanilinowy. Dodaj mleko z żelatyną.
  6. Powstałą mieszankę podziel na trzy miski.
    Powstałą mieszankę podziel na trzy miski.
  7. Do pierwszej miseczki nie dodawaj nic i rozlej na gotowym biszkopcie. Wstaw do lodówki na 30 minut. Do drugiej mieszanki dodaj galaretkę kiwi i dokładnie wymieszaj. Wylej na biszkopt i wstaw ponownie do lodówki do stężenia. Powtórz całą procedurę z trzecią miseczką i galaretką z owoców leśnych.
    Do pierwszej miseczki nie dodawaj nic i rozlej na gotowym biszkopcie. Wstaw do lodówki na 30 minut. Do drugiej mieszanki dodaj galaretkę kiwi i dokładnie wymieszaj. Wylej na biszkopt i wstaw ponownie do lodówki do stężenia. Powtórz całą procedurę z trzecią miseczką i galaretką z owoców leśnych.
  8. Ciasto udekoruj według uznania. Smacznego!
    Ciasto udekoruj według uznania. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×