Kategorie Słodkości

Ptyś XXL

Uwielbiamy ptysie, dlatego dziś przychodzimy z propozycją tego pysznego wypieku w wersji XXL. Bo takich dobroci nigdy za wiele!

Ptyś XXL 8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ptyś XXL
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto na ptyś
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. W garnku połącz ze sobą wodę i masło. Po chwili dodaj mąkę oraz cukier puder. Gotuj do chwili, aż uzyskasz gładką masę.
    W garnku połącz ze sobą wodę i masło. Po chwili dodaj mąkę oraz cukier puder. Gotuj do chwili, aż uzyskasz gładką masę.
  2. Do ostudzonej mieszanki dodaj stopniowo 3 jajka.
    Do ostudzonej mieszanki dodaj stopniowo 3 jajka.
  3. Przełóż mieszankę do rękawa cukierniczego i stwórz okrąg. Piecz piecz 25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Przełóż mieszankę do rękawa cukierniczego i stwórz okrąg. Piecz piecz 25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  4. Przetnij ptysia na pół i umieść w środku bitą śmietanę oraz owoce. Na wierzchu ułóż drugą część ptysia i posyp cukrem pudrem.
    Przetnij ptysia na pół i umieść w środku bitą śmietanę oraz owoce. Na wierzchu ułóż drugą część ptysia i posyp cukrem pudrem.
  5. Smacznego!
    Smacznego!
Ptyś XXL

Bo ptyś w normalnym rozmiarze to zdecydowanie za mało 😍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/246793

Opublikowany przez Słodkości Sobota, 26 stycznia 2019
246793