Ptyś XXL

Uwielbiamy ptysie, dlatego dziś przychodzimy z propozycją tego pysznego wypieku w wersji XXL. Bo takich dobroci nigdy za wiele!
Składniki:
PorcjeCiasto na ptyś
- 1 szkl. woda
- 1 szkl. mąka przesiana przez sitko
- 125 g masło
- 1 łyżeczka cukier puder
- 3 szt. jajka
Pozostałe składniki
- 1 opakowanie truskawki
- 1 opakowanie maliny
- 1 opakowanie borówki
- 1 opakowanie czerwona porzeczka
- 2 szkl. bita śmietana
Sposób przygotowania:
- W garnku połącz ze sobą wodę i masło. Po chwili dodaj mąkę oraz cukier puder. Gotuj do chwili, aż uzyskasz gładką masę.
- Do ostudzonej mieszanki dodaj stopniowo 3 jajka.
- Przełóż mieszankę do rękawa cukierniczego i stwórz okrąg. Piecz piecz 25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Przetnij ptysia na pół i umieść w środku bitą śmietanę oraz owoce. Na wierzchu ułóż drugą część ptysia i posyp cukrem pudrem.
- Smacznego!
Komentarze