Ptyś XXL

Porcje
8
Porcje
8
Składniki
Ciasto na ptyś
Pozostałe składniki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Sposób przygotowania
  1. W garnku połącz ze sobą wodę i masło. Po chwili dodaj mąkę oraz cukier puder. Gotuj do chwili, aż uzyskasz gładką masę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Do ostudzonej mieszanki dodaj stopniowo 3 jajka.
  3. Przełóż mieszankę do rękawa cukierniczego i stwórz okrąg. Piecz piecz 25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Przetnij ptysia na pół i umieść w środku bitą śmietanę oraz owoce. Na wierzchu ułóż drugą część ptysia i posyp cukrem pudrem.
  5. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska