Puchowe ciasto z wiśniami

Ciasto z wiśniami z puchową chmurką ze śmietanki i serka mascarpone totalnie zawróci Ci w głowie. Po prostu palce lizać!



Zobacz także: Cytrynowa rolada bezowa
Składniki:
Porcje- 1 opakowanie herbatniki kakaowe
- 800 g dżem wiśniowy
- 3 łyżeczki żelatyna
- 1/4 szkl. woda ciepła
- 500 ml śmietanka 30%
- 4 łyżki cukier puder
- 350 g serek mascaropone
Sposób przygotowania:
- W formie do pieczenia ułóż pierwszą warstwę herbatników.
- Do ciepłej wody dodaj żelatynę i dokładnie wymieszaj.
- Następnie połącz ją z dżemem wiśniowym...
- ...i przelej na warstwę herbatników. Ułóż kolejny rząd herbatników.
- W misce ubij śmietankę i dodaj do niej cukier puder oraz serek mascarpone.
- Rozprowadź mieszankę na herbatnikach i wstaw do lodówki na 3 godziny.
- Smacznego!
Komentarze